Introductie

Skyshark is de enige officiële dealer en importeur van de Seabreacher voor de Benelux. Een zeemonster als de Seabreacher is zoals een supercar op de weg. Degelijk en betrouwbaar, waar je ook vaart, alle ogen zullen op jou gericht zijn, alle hoofden zullen voor je omdraaien. Iedere machine wordt met de hand vervaardigd door puur vakmanschap, er is hier geen sprake van massaproductie. Het basismodel biedt veel opties en afwerkmogelijkheden, waardoor elk verkocht exemplaar uniek is en past bij je eigen persoonlijkheid.

Jump on the bandwagon

Verkoop Informatie

De Seabreacher heeft een revolutionaire doorbraak in de pleziervaart laten ontstaan. Meer dan tien jaar nauwgezette engineering in combinatie met uitgebreide tests hebben geresulteerd in een zeer veilige en stabiele Seabreacher die de getijen van de zee kan doorstaan. Elke Seabreacher wordt vakkundig met de hand gebouwd en is uniek doordat de klant een uitgebreid keuzepallet aan opties wordt aangeboden.

Schets tekening Seabreacher

De organische lijnen van de body van de boot zorgen voor een onvergetelijk zicht tijdens een vaart, het verenigd een combinatie van een zeezoogdier en dat van een krachtige straaljager. Het acryl dak en de onderwater kijkramen geven piloot en passagier een bijna 360 graden zicht terwijl ze met adembenemende snelheid door het water vliegen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een waterscooter, die alleen op een tweedimensionaal vlak opereert, werkt de Seabreacher meer als een vliegtuig met volledige drie assen: stampen, rollen en gieren. Hierdoor kan de Seabreacher naar links en rechts overhellen, over de golven springen, eronder duiken en door de golven snijden.

De stuurknuppels in de cockpit bewegen naar voren en naar achteren en zijn aan de corresponderende zijde verbonden met de voorvinnen. Als je beide stuurknuppels naar voren duwt, bewegen beide vinnen naar beneden en wordt het midden van de Seabreacher onder de waterspiegel gedrukt. Als je beide stuurknuppels naar achteren trekt, komt de boot weer omhoog. Als je één stuurknuppel naar voren duwt en de ander naar achteren trekt, zal de boot opzij rollen en vice versa de andere kant op.

De voetpedalen bewegen naar links en rechts (waardoor de straalpijp naar links en rechts draait) en de Seabreacher naar links en rechts beweegt op vlak water. De voetpedalen kunnen ook op en neer, waardoor de straalpijp en de achterste vinnen op en neer gaan. Door je tenen naar voren te duwen, wordt de straalpijp naar beneden gericht, waardoor de neus naar beneden gaat wijzen en de Seabreacher gaat duiken. Door je tenen naar je toe te trekken, gaat de straalpijp omhoog, waardoor de neus omhoog komt om uit een duik te komen.

De voorvinnen moeten tijdens een duik omlaag worden gehouden en werken als vliegtuigvleugels in omgekeerde richting, waardoor het drijfvermogen van de Seabreacher wordt gecompenseerd en het onder water wordt gehouden. Door het toepassen van verschillende combinaties met de bedieningselementen (stuurknuppels en voetpendalen) is er een variatie van manoeuvres die de Seabreacher kan uitvoeren.

De Seabreacher is alleen bedoeld om kortstondig onder de waterspiegel te duiken. Je gaat meestal niet lager dan 1,5 meter, het hangt ook af van je ervaringsniveau als piloot. De meeste mensen zijn ongeveer 5-10 seconden per keer onderwater en hebben bijna altijd een deel van de snorkel boven de waterspiegel. Meer ervaren piloten kunnen langer onderwater blijven voordat ze een sprong uit het water maken. Je dient ook rekening te houden met de snorkel, dit is je luchtinlaat voor de motor. Duiken onder de snorkeldiepte zorgt er alleen voor dat de motor afslaat en dan springt de Seabreacher altijd weer naar de oppervlakte. In tegenstelling tot duikboten, is de Seabreacher altijd duidelijk zichtbaar tijdens het duiken, vergelijkbaar met bepaalde jetski-bestuurders die de jetski onderwater kunnen forceren. We raden onze klanten ten zeerste aan om een volgboot te gebruiken met radiocommunicatie tussen de Seabreacher en de volgboot.

De Seabreacher heeft een positief drijfvermogen en is zo ontworpen dat het altijd zelfredzaam is. Dit principe werkt als volgt; Stel je voor dat je een cilinder hebt en je voegt een metalen gewicht toe aan de onderkant (van de binnenkant) en lichtgewicht schuim aan de bovenkant (van de binnenkant). Zelfs als de cilinder zich geheel met water vult, zal het zwaardere deel van de cilinder altijd naar beneden draaien en het lichtere drijfgedeelte van de cilinder altijd naar boven drijven. Door het toepassen van dit natuurkundig principe in de Seabreacher krijg je een onzinkbare boot. Vroegere modellen jetski’s deden hetzelfde, maar naarmate ze groter en veel breder werden, konden ze niet langer zichzelf rechtzetten en bleven ze omgekeerd. Door de cilindrische vorm van de Seabreacher was het relatief eenvoudig om de boot zelfredzaam te maken. De zware vinnen en het gewicht van de motor bevinden zich allemaal laag in de Seabreacher en daarom trekt de zwaartekracht ze met de goede kant naar boven.

De ontwikkeling en productie van de Seabreacher vind in Amerika plaats waar de regels en richtlijnen anders zijn dan in Europa, deze kunnen helaas niet 1 op 1 worden overgenomen. Van de 3 model reeksen, Haai (X-Model), Walvis (Y-Model) en Dolfijn (Z-Model), hebben wij voor het X-Model een Europese typegoedkeuring ontvangen en CE verklaring. Van de overige 2 modellen lopen de aanvragen nog.

Verkoop traject

Om de lucht maar gelijk te klaren, je zult diepe zakken moeten hebben om een machine als deze te bekostigen. Is het aftikken van een Ferrari of Lamborghini geen probleem, dan is een Seabreacher zeker binnen handbereik. Een basis model is er vanaf € 105.000,- maar compleet afgeleverd inclusief aanhanger liggen de prijzen algauw tussen de € 150.000,- en € 200.000,- inclusief BTW en invoerrechten.

 

Het stappenplan in het kort.

 

FASE 1
Je wilt graag een Seabreacher aanschaffen en maakt een afspraak met ons voor een oriënterend gesprek inclusief een ééndaagse cursus als piloot*. Fase 1 zal een dag in beslag nemen waarbij jij alle ins en outs over deze exclusieve machines te weten komt. Type, uiterlijk en de cockpit van jouw Seabreacher worden doorgesproken, er volgt een stukje theorie en we gaan de rest van de dag varen om ervaring op te doen in het besturen van een Seabreacher. De lunch tussen de middag is inbegrepen. De kosten voor deze 1-op-1 dag bedragen € 1500,- (vooruitbetaling) en worden in mindering gebracht op het aankoopcontract als er tot aanschaf wordt overgegaan.

* Let op! Wij bieden geen cursus voor het vaarbewijs, deze dien je al in je bezit te hebben en mee te nemen naar de 1-op-1 dag. Onze cursus is gespecialiseerd op het unieke gebruik en besturen van de Seabreacher.

FASE 2
De eerste opzet van jouw eigen Seabreacher wordt besproken en eventuele aanpassingen worden verwerkt. Pas als jij 100% achter jouw eigen design staat stellen wij het verkoopcontract op welke jij ondertekend en retourneert. Gefeliciteerd, de bouw van je persoonlijke Seabreacher kan beginnen.
FASE 3
Net als bij een nieuwbouwhuis wordt je Seabreacher in stappen vervaardigd waarbij bij iedere stap een deel van de kosten voldaan moet zijn om de productie naar de volgende stap te tillen. Wij hanteren een 2 stappen systeem waarbij iedere stap 50% van de totaal factuur is. De eerste stap zal in rekening worden gebracht om de bouw te starten, de laatste dient voldaan te worden bij oplevering voor transport. De totale productie- en aflevertijd ligt gemiddeld tussen de 3 en 4 maanden, uitzonderingen daargelaten.

FASE 4
Zodra jouw boot bij ons is afgeleverd wordt deze nog eens grondig geïnspecteerd en geregistreerd als motorboot. Een afspraak wordt gemaakt voor de officiële aflevering bij 1 van onze aangesloten locaties. Natuurlijk zal daar een fles champagne niet ontbreken om jouw persoonlijke zeemonster te dopen op een behouden vaart. Een tweede fles staat ook al koel, maar die is voor nadat jij je eerste ronde hebt gevaren. Ook op het water geldt de BOB-regel.

Specificatie overzicht

Specs Seabreacher X
Model Type Haai
Zitplaatsen 2
Motor Rotax 1630cc 4-takt benzine
Vermogen 300pk supercharged, intercooled
Tank Inhoud 52ℓ
Lengte 5,18 meter
Breedte 0,90 meter
Spanwijdte 1,90 meter
Gewicht 612 kilogram

 

Optiepakket Seabreacher X
Snorkel intrekbaar (360 graden rollen) nee
Snorkel verlenging standaard
Snorkel camera optie
Panoramisch dak optie
Airconditioning optie
VHF Radio optie
Audiosysteem + Iphone aansluiting + docking optie
LCD schermen voor en achter, vertoning live beelden snorkel camera optie
Speciale beugels voor lanceren via jacht of dock standaard
Aanhanger optie
Onderhoudscontract optie

Specificatie overzicht * display none! dit is het origineel met de 3 modellen * Rij eigenschappen BLOK aanpassen bij Lay-out naar: Volledige breedte uitgerekt padded

Specs Seabreacher X Seabreacher Y Seabreacher Z
Model Type Haai Walvis Dolfijn
Zitplaatsen 2 2 2
Motor Rotax 1630cc 4-takt benzine Rotax 1630cc 4-takt benzine Rotax 1630cc 4-takt benzine
Vermogen 300pk supercharged, intercooled 300pk supercharged, intercooled 300pk supercharged, intercooled
Tank Inhoud 52ℓ 52ℓ 52ℓ
Lengte 5,18 meter 5,24 meter 5,03 meter
Breedte 0,90 meter 1,06 meter 0,90 meter
Spanwijdte 1,90 meter 2,16 meter 1,98 meter
Gewicht 612 kilogram 657 kilogram 657 kilogram

 

Optiepakket Seabreacher X Seabreacher Y Seabreacher Z
Snorkel intrekbaar (360 graden rollen) nee nee standaard
Snorkel verlenging standaard standaard standaard
Snorkel camera optie optie standaard
Panoramisch dak optie optie optie
Airconditioning optie optie optie
VHF Radio optie optie optie
Audiosysteem + Iphone aansluiting + docking optie optie optie
LCD schermen voor en achter, vertoning live beelden snorkel camera optie optie optie
Speciale beugels voor lanceren via jacht of dock standaard standaard standaard
Aanhanger optie optie optie
Onderhoudscontract optie optie optie

Seabreacher X

De Seabreacher X is 1 van de meest geavanceerde boten die vandaag de dag gebouwd worden. Met zijn agressieve haaien lichaam schiet hij door het water als een torpedo. Onze EU Seabreachers zijn allemaal standaard voorzien van een super charged 300PK motor. Het nieuwe omdraaibare stuwstraal mechanisme heeft als eigenschap dat het de staartbeweging van een echte haai nabootst.

De kleinere stuurvlakken van het X-model geven de Seabreacher meer dynamische vaar eigenschappen en maken de boot meer speels, zodat hij zelfs sprongen uit het water kan maken van 90°  Het X model is gebouwd om alles uit de Seabreacher te halen.

STANDAARD:

Nieuwe shark style body
Omkeerbare jet nozzle voor verbeterde manouvreerbaarheid
Geprofileerd staartstuk en vleugels
Onderwater ramen. (gemonteerd in de bek van de haai)
Getinte drag boat style canopy

SPECIFICATIES:

Dubbel zitter
Rotax 1630cc 4 takt motor
300hp supercharged, intercooled lage uitstoot.
Brandstof 52 liter
Lengte: 5.18m
Breedte romp: 0.9m
Totale breedte: 1.9m
Gewicht ca: 615kg

OPTIES:

Haaienbek tekening
3D kieuwen
Snorkel verlenging
VHF Radio
Panoramische bubbel canopy
Afdekhoes
Trailer
Airbrushing naar wens
Sterke hijs ogen om de boot  in en uit het water te tillen vanaf bijvoorbeeld een jacht

Contact

  contact formulier Skyshark

  Velden met een * zijn verplicht

  Naam *

  E-Mail *

  Telefoonnummer

  Velden met een * zijn verplicht

  Onderwerp *

  Bericht *

  Telefoon: 0166-662384
  Mobiel: 06-51004564

  Seabreacher Y * display none!

  De nieuwe Orca Seabreacher boot is bijna een exacte kopie van de echte Orca, inclusief enkele orca geinspireerde eigenschappen. Zo is er een werkend spuitgat boven op de boot gemonteerd zodat je een waterstraal omhoog kan spuiten, maar bijvoorbeeld ook een niet van echt te onderscheiden walvisstaart. De Seabreacher Y eu is standaard uitgerust met een super charged 300pk motor. Door de bubbelvormige canpy hebben passagiers een panoramische blik op de buitenwereld.

  STANDAARD:

  Nieuw model orca body
  Grote walvis staart, grotere rugvin, grotere vinnen, spuitgat
  Fully vectored jet nozzle for increased maneuverability
  Getinte panoramische bubbel canopy
  Standaard orca kleuren schema

  SPECIFICATIES:

  Dubbelzitter
  Rotax 1630cc 4 takt motor 300pk supercharged
  Lage uitstoot
  Brandstof capaciteit 52L
  Lengte: 5.24m
  Breedte romp: 1.06m
  Totale breedte: 2.16m
  Gewicht ca. 657.71kg

  OPTIES:

  Snorkel verlenging
  VHF Radio
  Gepersonaliseerde afdekhoes
  Trailer
  Airbrushing naar wens
  Sterke hijs ogen om de boot in en uit het water te tillen vanaf bijvoorbeeld een jacht

  Seabreacher Z

  Het Z model Seabreacher is de eerste Seabreacher met een intrekbare snorkel. Dit geeft de boot de mogelijkheid om op grote snelheid 360° om zijn as te draaien. Het Z model welke het oudere J model vervangt, heeft de vriendelijke uitstraling van een dolfijn en kan bijna dezelfde kunsten uitvoeren die een echte dolfijn ook kan maken. Dit nieuwe model gaat in de toekomst ook standaard uitegrust worden met de 300pk sterke super charged motor. Als je 1 van de meest extreme machines wil die er op dit moment op de markt zijn dan is het Z model jouw keuze.

  STANDAARD:

  Dubbelzitter
  Bubbel panoramische canopy
  Marine grade stereo systeem and bluetooth
  Gepersionaliseerde poeder coating hardware

  SPECIFICATIES:

  enkel of dubbel zitter
  Rotax 1500cc 4 takt motor
  260hp Supercharged
  Erg stil lage uitstoot
  Lengte: 5.03m
  Breedte: 0.9m
  Totale breedte: 1.98m
  Gewicht ca.: 657.71kg
  Brandstof capaciteit 52L

  OPTIES:

  Op snorkel gemonteerde camera live beeld in de cockpit
  Onder water ramen
  Snorkel verlenging
  VHF Radio
  Gepersionaliseerde afdekhoes
  Gepersionaliseerde trailer
  Airbrushing naar wens
  Sterke hijsogen om de boot makkelijk in en uit het water te takelen vanaf bijvoorbeeld een jacht

  Sponsoring

  Wil je op een ludieke manier aandacht krijgen voor jouw merk, product, of bedrijf?

  Dit is nog nooit gezien in Nederland, dus succes gegarandeerd. Wij kunnen onze boten laten bestickeren of geheel laten wrappen. Jouw bedrijfsnaam op de boot of de boot geheel in bedrijfskleur en van logo’s voorzien? Het kan allemaal.

  Door de hoge snelheid waarmee gevaren wordt en de verschillende soorten water “zoet” of “zout” maken wij gebruik van een sticker/wrap die hiervoor speciaal ontwikkeld is.
  Je kunt vervolgens aangeven waar er gevaren dient te worden en/of bij welk evenement. Uiteraard moet dit voldoen aan de regels en richtlijnen maar dan maken we ook jouw show tot een compleet succes.

  Vraag naar de prijs en mogelijkheden via ons contact formulier.