Veiligheid

Jouw veiligheid is onze top prioriteit.

Bij Skyshark is de veiligheid in alle opzichten en facetten verweven met onze bedrijfsvoering. Bij het bouwen van onze unieke handgemaakte Seabreacher is geen enkele concessie gedaan op het gebied van veiligheid, maar ook na de bouw zijn de boten extern gekeurd en worden eenmaal per jaar grondig geïnspecteerd. Al onze piloten beschikken over een internationaal geldig vaarbewijs en hebben allemaal de interne training doorlopen om met deze supersonische boten te kunnen varen. Natuurlijk krijg je ook een zwemvest van ons aangeboden tijdens de rit.

Wij hebben alles in het werk gesteld zodat je kunt genieten van een sensationele rit, zonder ook maar even aan de veiligheid te hoeven twijfelen. Neem plaats en geniet wetend dat je in goede handen bent.

Veiligheidskenmerken van onze Seabreacher:

– worden vervaardigd uit composiet met een monocoque structuur.
– het zwaartepunt in de boot is zo gesitueerd dat deze ten allen tijden zelf richtend zijn en blijven drijven.
– opblaasbare seals zodat de cockpit en motorruimte waterdicht blijven.
– bij lekkage zullen speciaal ontwikkelde dompelpompen automatisch aanslaan.
– US Coast Guard en CE gekeurd.

Indien je nog vragen hebt met betrekking tot de veiligheid staan wij je graag te woord. Neem hiervoor contact met ons op.

FAQ

Wanneer je meer wilt weten over onze diensten of producten, kun je ons op meerdere manieren bereiken. Wij zullen onze uiterste best doen om zo snel mogelijk een antwoord te geven op je vraag of verzoek. Bekijk vooral eerst eens hieronder de meest gestelde vragen (FAQ), wellicht dat jouw vraag al vaker gesteld is en in onze FAQ database is verwerkt.

Alles over je rit

Wanneer kan je het beste meevaren?

In principe het hele jaar door. We kunnen varen tot windkracht 6 (afhankelijk van de locatie) en zelfs bij 5 graden zit je heerlijk droog in onze verwarmde cockpit. Echter is het bij koude en gure temperaturen niet aangenaam aan de waterkant en daarom houden wij een winterstop van medio november tot en met maart. Hou rond deze periode de website in de gaten voor het actuele vaarschema. Tijdens de winterstop is het wel mogelijk onze Skyshark per dagdeel af te huren, neem hiervoor tijdig contact met ons op.

Voel je de klappen op het water goed?

Mede omdat de boten zo aerodynamisch van vorm zijn en door de zitpositie van de passagier, valt dit alles mee.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe niet, echter is het wel aan te raden losse niet te warme kleding en makkelijke schoenen te dragen voor uw eigen comfort. Je stapt met blote voeten in de Skyshark.

Mag ik mijn camera meenemen tijdens de rit?

Nee, helaas niet. Je mag geen losse spullen in je zakken hebben of in de boot meenemen. Dit om beschadigingen aan de canopy te voorkomen en de veiligheid te garanderen.

Wat is de minimale leeftijd om mee te mogen varen?

6 jaar

Heb ik een zwemdiploma nodig?

Ja, bij onze activiteit dien je in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Kan ik langer meevaren?

Je kan 2 Riders Pass Tickets boeken, maar ons advies is wel dat je deze niet achter elkaar boekt maar 1 tijdslot ertussen vrij laat. 2x achter elkaar is te intensief/extreem.

Mag ik zelf varen?

Helaas is dit niet mogelijk.

Boekingsvragen

Ik kan maar 1 rit boeken?

Het klopt dat het systeem momenteel niet meer dan 1 boeking tegelijk aankan. Als je dus meerdere ritten achterelkaar wilt boeken dien je het boekingsproces per persoon te herhalen. Let dus bij het boeken van de eerste rit goed op of er die dag nog voldoende vaarten achter elkaar vrij zijn.

Dien ik vooraf een ticket te boeken om mee te varen?

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per vaardag. Om teleurstelling te voorkomen is boeken via deze website verplicht.

Wat kost een rit in de Skyshark?

Een Riders Pass Ticket voor een Skyshark Experience kost €125,- per persoon exclusief eventuele Toppings.

Is het voor kinderen goedkoper?

Ongeacht de leeftijd hanteren wij voor iedereen de zelfde prijs.

Kan ik mijn rit ook contant betalen?

Alle ritten dienen via de website geboekt en betaald te worden. Helaas is hierbij geen mogelijkheid tot contante betaling.

Kan ik achteraf nog een Topping bijkopen?

Voor de Cancellation Package is dit niet mogelijk.
Voor de GoPro en Photo Package bestaat deze mogelijkheid er wel.

Varen jullie ook op zondag?

Op zondag zullen wij niet varen. Bekijk de vaaragenda op de hoofdpagina voor de actuele vaardagen.

Heb je dag X nog een plekje vrij?

De actuele vaaragenda staat op de hoofdpagina, dat zijn de dagen die wij varen. Mocht er een dag bijzitten die is uitverkocht, kun je altijd contact met ons opnemen. Wellicht dat wij nog iets voor jou kunnen betekenen.

Is er een mogelijkheid om op een dag te varen die niet in de agenda staat?

Vanaf 4 personen kunnen wij kijken of er een mogelijkheid is om die dag te gaan varen (behalve zondag). Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Annuleringsvragen

Mijn rit is door Skyshark geannuleerd, wat nu?

Indien je rit door ons wordt geannuleerd ontvang je een email met instructies hoe je een nieuwe boeking kunt maken. Vanaf de geannuleerde datum krijg je 1 jaar de tijd om een nieuwe boeking in te plannen.

Kan ik mijn rit annuleren en later opnieuw inplannen?

Ja, dit is mogelijk. Er zijn hiervoor 2 opties.

1) Bij het boeken van een ticket is er een mogelijkheid om een Cancellation Package bij te kopen. Deze Cancellation Package geeft je het recht om tot 24 uur van te voren je rit te verplaatsen. Je krijgt dan de mogelijkheid om binnen 1 jaar een nieuwe rit in te plannen.

2) Indien je geen Cancellation Package erbij koopt of hebt gekocht, kun je tot 48 uur van te voren je rit verplaatsen. Je krijgt dan de mogelijkheid om binnen 6 maanden een nieuwe rit in te plannen. De kosten hiervoor bedragen € 20,-.

Na het annuleren van je rit krijg je van ons een email met verdere instructies.

Kan ik mijn rit annuleren en mijn geld terug krijgen?

Ja, indien het ticket op onze website is aangekocht, dus uitgezonderd Vouchers en Kadobonnen. Er zijn hiervoor 2 opties.

1) Bij het boeken van een ticket is er een mogelijkheid om een Cancellation Package bij te kopen. Deze Cancellation Package geeft je het recht om tot 24 uur van te voren je rit te annuleren. Jouw aankoopbedrag wordt verminderd met €9,95 (waarde Cancellation Package), €0 annuleringskosten en €20 administratiekosten. Het bedrag dat overblijft wordt binnen 5 werkdagen op de rekening gestort waarmee het ticket is betaald.

2) Indien je geen Cancellation Package erbij koopt of hebt gekocht, kun je tot 48 uur van te voren je rit annuleren. Jouw aankoopbedrag wordt verminderd met €20 annuleringskosten en €20 administratiekosten. Het bedrag dat overblijft wordt binnen 5 werkdagen op de rekening gestort waarmee het ticket is betaald.

Gebruik voor het annuleren: https://skyshark.nl/tickets/#annuleren
Of neem contact met ons op.

Hoe veilig is het?

Is de Skyshark veilig?

De Skyshark heeft een laag zwaartepunt zodat hij altijd op zijn buik terug draait en boven water komt. De boot is positief drijvend doordat er overal luchtkamers in de boot gepositioneerd zijn.

Wat als de Skyshark vol loopt met water?

Tijdens testen hebben ze de gehele cockpit en het motorcompartiment vol met water gezet. Zelfs toen bleef de boot nog drijven.

Kan de Skyshark zinken als een onderzeeër?

Nee, de Skyshark wil niet onder water. Je moet hem dwingen om onder water te gaan en zodra je alles los laat of de motor valt uit dan komt hij door zijn zelf drijvende vermogen automatisch weer boven.

Beschermd: Is de Skyshark gekeurd?

Om toegang tot het Skyshark VIP gedeelte te krijgen dien je in het bezit te zijn van een Login Key.Fotogalerij

fotogalerij Skyshark

Proefvaren bij innespace Amerika

14 jaar geleden was het dat ik (Jurg) contact had met Rob Innes van Innespace, de bouwer van de Seabreacher. Ik wilde toen kijken of het mogelijk was de eerste Seabreacher genaamd Sweet Virgin naar Nederland te laten komen om een paar demonstraties te geven. Doordat alles in de kinderschoenen stond hebben we dit afgeblazen maar 23 mei 2017 zag ik hem weer voorbij komen op tv en is mijn leven geheel veranderd. Positief!

Rob gebeld, vlucht geboekt en binnen een week zat ik in California om zelf te ervaren hoe deze brute watermonsters in werkelijkheid presteren. Zie onderstaande foto reportage van mijn eerste kennismaking met de Seabreacher.

De bouw van onze eerste Skyshark

Na mijn ervaring in de Seabreacher was ik verkocht en voor ik weer terug huiswaarts vloog was de kooporder voor een eigen machine geplaatst.  Meet the Skyshark! Zo ga ik hem noemen hier in Nederland. Tijdens de bouw van mijn Skyshark werd ik door middel van foto’s op de hoogte gehouden van de vorderingen. Zie hier de aller eerste stappen van de ruwbouw, de mallen zijn gegoten en het in elkaar zetten kan beginnen.

De ruwbouw is klaar, op naar de spuiter

Nu het karkas van de Skyshark #119 klaar is, is het de taak van de spuiter om er iets moois van te maken. Een normale spuiterij hoef je hier niet te verwachten aangezien iedere verkochte boot naar legio wensen is aan te passen werken hier uitsluitend paintbrush artiesten. Overeengekomen was dat onze Skyshark een groene tijgerhaai werd. Zie hier de transformatie van een zwart kale karkas tot groene tijgerhaai.

De eerste SkyShark is af… wauwie!!!

Na het spuiten werden alle onderdelen vakkundig ingebouwd, van instrumentenpaneel tot motor. Onze Skyshark werd daarna op een trailer geplaatst om zijn eerste rit in het water te maken, maar voor het zover was werd onderstaande fotoshoot geschoten. Wij wisten wel dat deze haai heel bijzonder zou worden, maar dat hij ook een eigen “wil” mee kreeg was voor ons ook heel apart. Bekijk de foto’s en lees het commentaar dat de Skyshark gaf… of was het stiekem toch onze fantasie die op hol sloeg?!?

Videogalerij

videogalerij Skyshark

Wat is de Skyshark?


De Skyshark behoord tot de Seabreacher familie welke door Innespace USA is ontwikkeld en op de markt is gebracht. Wij varen met de Skyshark momenteel in het type X, deze heeft de vorm en verhoudingen van een haai. Anno 2020 is dit tevens het enige type dat CE is gekeurd en dus legaal in Nederland mag varen. Naast het type X model zijn er nog, het type Y (walvis) en het type Z (dolfijn) ontwikkeld waarvan de CE keuring nog loopt. Skyshark is officieel partner en importeur van Innespace in Europa.

Beautiful Action Scene


Een James Bond / Mission Impossible actie scene met in de hoofdrol een super woman die strijd tegen het kwaad. Zowel de Seabreacher X, vermomd als American Eagel, als de Jatovator’s komen in actie. Fantastisch in elkaar gezet met Adobe After Effects.

Zombie Attack in een Seabreacher


Zombies stelen een Seabreacher en gaan ermee varen om er een aantal te gekke stunts mee uit te voeren.

Discovery Channel met How Do They Do It – Joep van Deudekom bezoekt Seabreacher Fabriek


Onze eigen Nederlandse Joep van Deudekom brengt in deze Nederlandse versie van “How Do They Do It” een bezoekje aan de Seabreacher fabriek. Heb jij altijd al willen weten hoe de Seabreacher gebouwd wordt, dan is deze aflevering echt een aanrader.

History Channel met David Hasselhoff in de Seabreacher


David Hasselhoff maakt als vanouds met KITT een toertocht en zien daar de Seabreacher. Na een kort interview met Rob Innes gaat The Hoff zelf de Seabreacher te lijf, met als uiteindelijke doel een sprong (breach) uit het water te maken.

NPO Zapp met Klaas Kan Alles – Sneller Zwemmen dan een HaaiIn het populair-wetenschappelijke programma Klaas kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Dit zorgt voor hilarische momenten en voor het verhogen van Klaas zijn hartslag. In deze aflevering gaat hij de Seabreacher te lijf.

Demo video van alle Innespace producten.


Naast diverse type Seabreachers brengt Innespace ook nog de Jetovator op de markt. Dit is een soort flyboard, maar dan vereenvoudigd. Het aanleren duurt hoogstens 30 minuten, terwijl een flyboard tot wel enkele uren kost om enigszins te balanceren. Deze video geeft een demonstratie weer van de diverse producten die momenteel te verkrijgen zijn, inclusie het pimpen van de Jatovator zodat deze een ander uiterlijk krijgt, zoals een auto.

Demo video van onze collega’s uit Mexico


Demo video van onze collega’s uit Mexico.

Demo video van onze collega’s uit Australië


Deze Ozzie’s weten wel hoe ze een mooie video moeten monteren, op de maat van de muziek worden diverse stunts door de Seabreacher getoond.

Demo video van onze collega’s uit Nieuw Zeeland


Gave shot’s en informatie over de Seabreacher X model.

Demo video van onszelf uit Nederland


Onze eigen promotie video met de enige echte Skyshark.

Poll